Skip to main content

Na jarenlange ervaring in de oogverzorging werd besloten om een eigen webshop te lanceren. Alle productkennis en contacten met leveranciers waren aanwezig dus was het begin al snel gedaan. Maar hoe presenteer je alle verschillende producten, hoe laat je de klant zoeken door honderden producten? Hulp was nodig om het idee van een webshop ook daadwerkelijk te realiseren. En hoe ga je al die producten met honderden variaties (denk aan lenssterkte, as, enz.) importeren? Kortom, er kwam toch nog het een en ander bij kijken ook denk je in het begin dat het allemaal vrij makkelijk lijkt.

Technisch

Een webshop configureren is elke keer weer anders. Dit heeft met verzendtarieven, landen waar je wilt verkopen of andere variablen mee te maken. De grote uitdaging lag om de producten er ├╝berhaupt in de webshop te krijgen. Leveranciers konden wel Excel sheets aanleveren, maar hoe vertaal je dit dan na je webshop?

Uiteindelijk bleek een shared hosting omgeving toch niet krachtig genoeg. Toen heb ik ook een VPS voor de klant ingericht. Nu loopt alles weer lekker vlot.

Hot topics

  • WooCommerce webshop
  • producten met duizenden variaties (sterkte, as, inhoud, enz.)
  • VPS installatie