Skip to main content

Flowingweb is het bedrijf van Florian Metz, mezelf dus ;). Naast dat ik Flowingweb in 2001 heb opgericht, was ik ook 11 jaar bij Fontys OSO (Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg) in Tilburg als webmaster werkzaam. Hier heb ik veel ervaring met het ontwikkelen en onderhouden van beheersystemen opgedaan en voor Fontys OSO, Fontys ICT en hun relaties veel websites, vragenlijsten en administratiepakketten ontwikkeld.

Mijn basis ligt in het programmeren, maar tegenwoordig  ontwikkel ik de meeste websites in WordPress. Een heel flexibel CMS dat makkelijk uitgebreid kan worden voor elke wens. Ook webshops bied ik in WordPress i.c.m. WooCommerce aan.

Wil je snel een eenvoudige website die niet al te veel mag kosten, dan werk ik vaak met templates. Hierin zit al een design dat nog aan je huisstijl kan worden aangepast. Maar heb je heel specifieke wensen, dan kan ik ook alles zelf programmeren, dit is immers mijn achtergrond.

Samenwerking

Alléén is ook zo alléén en naast het technische deel willen sommige klanten ook een eigen design of een logo ontworpen hebben. Voor het grafische gedeelte werk ik samen met de grafische ontwerpers van o.a. Tomworks, Mick Ontwerpt, Buro Welie en Navarro en co.

Technische achtergrond

Ik heb al sinds 1997 ervaring in het programmeren van websites en applicaties. In het begin werden websites in Classic ASP ontwikkeld en applicaties in VBA.

Met de komst van het Microsoft .NET Framework werd de overstap gemaakt naar de programmeertaal C#. Hierin worden o.a. websites, applicaties of API’s geprogrammeerd.

Omdat veel websites en webshops tegenwoordig in WordPress gebouwd worden ben ik ook begonnen PHP te programmeren. Bij standaard WordPress websites is het in principe niet nodig zelf te programmeren, maar ik bouw voor veel klanten specifieke templates, breid plugins uit of maak gebruik van API’s (Google, Mailchimp, Virtuagym, enz.).

De ontwikkeling stopt nooit

Het enige wat blijft is de verandering. Sinds ik ben begonnen met programmeren heb ik veel veranderingen en vernieuwingen meegemaakt. De programmeer wereld is steeds in ontwikkeling, je kan niet stil blijven staan. Daarom werk ik altijd in de nieuwste programmeer omgeving maar maak duidelijke keuzes wat ik wel wil leren en wat niet.

Sinds 2016 ben ik begonnen Angular in websites te implementeren. Angular is een open source webapplicatieframework dat een gestroomlijnde UI mogelijk maakt en complexe websites sneller en eenvoudiger maakt, ook Single Page Applications (SPA) zijn hiermee mogelijk. Omdat Angular client side is kan ik dit zowel in zelf gebouwde systemen als ook in WordPress gebruiken.