Skip to main content

Ergens rond 2002 ben ik met een vriend naar een camping in the middle of nowhere in de Duitse Altmark gereisd. Na de Wende heeft een familie de oude Stasi camping kunnen kopen en voor een toekomst in Oost-Duitsland gekozen. Inmiddels zijn zij een vast onderdeel van de gemeenschap, organiseren ze feesten waar niet alleen camping bezoekers maar ook veel mensen uit de omgeving naartoe gaan.

De camping ligt direct langs de Elbe Radwanderweg. Dus ook veel fiets toeristen zijn blij met een verfrissend ijsje of drankje tijdens hun toer of kunnen nog snel een hutje of pipowagen voor een nacht huren.

Technisch

De website is opgebouwd in WordPress met KISS (Keep It Simpel Stupid) in gedachten. De beheerders moeten heel makkelijk de inhoud – waaronder ook de agenda en menukaart – bij kunnen werken.

Naast de website is er ook een reserveringssysteem ontwikkeld. Eerst werkten we met een Access database. Later is dit naar een beschermde website verhuisd. Hier kunnen de beheerders overzichten generen welke huizen in een bepaalde periode bezet of nog beschikbaar zijn. Ook ontvangen de gasten een bevestigingsmail na succesvolle boeking.

Hot topics

  • reserveringssysteem
  • agenda
  • meertalig